lipca 04, 2021

lipca 04, 2021

Dżemy i przetwory z domowej spiżarni .

 

Okres letni to czas kiedy większości domach robi się przetwory oraz zaprawia słoiki . Również w moim domu robimy własne dżemy , czy powidła. Również zaprawiamy słoiki przeróżnymi pysznymi przetworami . Niektóre przepisy sięgają nawet przepisy naszych babć czy też pradziadków. Ale i sięgamy po nowości , próbujemy nowych smaków. 

Jest wiele fajnych książek z ciekawymi przepisami , jedną z takich książek jest książka Dżemy i przetwory z domowej spiżarni , autora Walter Trausnera . Jest to to książka kulinarna, znajdziemy w niej kilkanaście przepisów na pyszne oraz zdrowe dżemy oraz marmolady. Znajdziemy również kilka porad jak wykorzystać domowe przetwory . Znajdziemy również przepisy na ciekawe dania z wykorzystaniem dżemów. Czytając ta książkę znajdziemy propozycje wszelakich dodatków do dżemów, takich jak  alkohol , orzechy , czekolada itp. . 

Tak jak pisałam wyżej , bardzo lubimy nowości i ta książka nas urzekła. Najbardziej spodobał mi się przepis na dżem malinowy -rabarbarowy , dżem truskawkowo-miętowy . Kolejnym plusem jest , że na końcu jest kalendarz sezonowy i można z niego zobaczyć kiedy dany owoc ma początek i koniec sezonu. 


Jeśli chciałbyś mieć taką książkę to można tu ją zamówić . Zapraszam również na facebook wydanictwa oraz instagrama





Serdecznie Polecam 

4 komentarze:

  1. Bardzo lubie domowe przetwory, niestety robie je zbyt rzadko...

    OdpowiedzUsuń
  2. Od lat robimy domowe przetwory, jednak zawsze można podejrzeć coś nowego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam domowe przetwory i tez robie, mam ich naprawde slysznq kolekcje:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Para bloguje , Blogger